Ajattelin tehdä sukat meidän tontulle jouluaatto aamun askareisiin, mutta siinä ne tekemisen myötä muuttuivatkin kuin itsestään näin jouluisiksi..Tontun sukkiinhan kuuluu  kulkuset kun ne kilisee niin mukavasti kävellessä ja tuovat jouluun lisää tunnelmaa :)

Tontun joulutöppöset 

Ensin katselin joulunpunaisen langan ja kudoin lyhytvartisen sukan, vahvistetulla kantapäällä. Tässä varressa on vain 7 krs.ta.

Sitten poimin silmukat varren etupuolen suuosasta, puolet koko nilkan ympäryksestä. Tässä varressa on silmukoita 40 niin poimin läppää varten 20 silmukkaa.

Kudoin helmineuletta koko lipan edestakaisin, ensin viisi kerrosta kaventamatta ja sitten kavennukset. Kavensin molemmissa reunoissa jokatoinen krs 2s yhteen, niin läppä kapeni tasaisesti.

Kun muutama silmukka oli jäljellä vedin langan kaikkien läpi ja jätin lankaa sen verran, että sai samalla langalla ommeltua kulkusen kiinni läpän kärkeen. Lopuksi ompelin vielä pienet rusetit koristamaan varpaiden kohtaa.

Tosi surkeita kuvia on nyt taas kaikki, mutta laitoin useamman, josko se määrä korvais tässä osassa taas laadun ja joka kuvassa olis edes joku osa selkeästi näkyvissä  ;)

Langan vyötettä ei löytynyt ollenkaan, mutta jotain sekoitetta tämä on ja vahvuus on samaa luokkaa 7-veljeksen kanssa, puikkoina käytin kokoa 3,5